Tallinna linnatranspordi ASi avalike suhete osakonna juhataja Sirje Rohti sõnul taastatakse 3. liinil liiklus pärast uute, Hispaaniast toodud trammide katsesõite. „Kuna uue trammi katsetused otsustati läbi viia Pärnu maantee lõigul Vineeri peatusest Tondini, ei ole võimalik lubada sinna samal ajal sõitma sõitjatega liinitramme. Tegemist on peamiselt trammi tüübikatsetustega, mis kujutavad endast erinevaid pidurdamisstsenaariume, kiirendusi ja elektromagneetilise ühilduvuse kontrollimist," ütles Roht Delfile.

Rohti sõnul toodi esimene uus tramm Tallinnasse 17. detsembril ning nüüd tuleb siin läbi teha katseperiood. „See peaks arvestuste järgi täis saama veebruari esimeses pooles või kõige hiljemalt veebruari keskpaigaks. Seejärel läheb tramm liinile juba koos sõitjatega," ütles Roht.

Hea lugeja, kui sul on infot, millistel põhjustel Tallinn tegelikult trammiliiklust korda ei saa ja miks ei suudeta paralleelselt katsetada uusi ning hoida käigus vanu tramme, kirjutage aadressil vihje@delfi.ee. Anonüümsus on garanteeritud.