Pühapäeval, 27. detsembril tegid Jõhvi piirkonnapolitseinikud Kohtla-Järvel tavapärast tööd, kui märkasid Mardi tänaval ühe maja juures kahtlast meest. Tal oli käes neli viieliitrist kanistrit, milles oli läbipaistev vedelik.

Politseinikel oli eelnevalt infot, et majas müüakse salaalkoholi, mistõttu otsustati meest koos kaubaga kontrollida. Selgus, et kanistrites oli kokku 20 liitrit puskarit. Juhtumi osas alustati väärteomenetlus, mis peab välja selgitama joogi päritolu. Mees ise tunnistas, et tegemist oli puskariga, kuid ei tunnistanud, kust ta selle ostis. Politseinikel oli kahtlus, et mees plaanis alkoholi edasi viia järgmisse edasimüümise kohta.

Jõhvi-Iisaku konstaablijaoskonna piirkonnavanem Siim Linnard ütles, et politsei luubi all on Mardi tänaval asuv üks korter juba mõnda aega olnud.

"Näiteks veebruarikuus saadi sealt kätte 60 liitrit puskarit. Müüja võeti tol korral vastutusele, kuid tundub, et seekord tabatud puskar on taas sealt korterist. Seega tuleb selle kohaga edasi tegeleda, et ei müüdaks tundmatu koostisosaga alkoholi ja ka naabrid saaksid rahu,“ lisas Linnard.