Saage tuttavaks James Snow'ga. Igasugused kokkulangevused reaalsete isikutega on puhtalt juhuslikud, vahendab PRI.

„Kui ma stsenaariumi kätte sain, mõtlesin: „Hei, oodake. See on... see on... see on... Snowden!“ ütleb sarja peaosatäitja, 23-aastane leedulane Arnas Fedaravičius.

Edward Snowden – päris Edward Snowden – elab endiselt Moskvas, olles saanud augustis Venemaal asüüli. Ta annab mõnikord intervjuusid, kuid enamik üksikasju tema elu kohta on teadmata.

James Snow' jaoks on aga Moskva seiklus alles algamas. Lennuk Hongkongist õigupoolest ei maandunudki. Kaheksaosaline „Millest algab kodumaa“ viib kogu süžee hoopis teises suunas.

Sarja käigus saab vaataja teada, et James Snow ei ole mingi lihtne NSA kaastöötaja: ta on Reagani-aegsesse Ameerikasse infiltreerunud Nõukogude salaagendi poeg. Nüüd naaseb ta koju.

Fedaravičius vaatas Snow' rolli jaoks Guardiani videoid Snowdenist, et uurida tema käitumismaneere, ning mõtiskles tema olemuse üle. „Tekib tunne, et ta on väga kindel kõiges, mida ta intervjuudes ütleb ... ja väga tagasihoidlik,“ ütles Fedaravičius.

Enda kujutatava isiku üle Fedaravičius kohut mõistma ei hakka. „Mul ei olnud Snowdeni vastu mingit sümpaatiat ega antipaatiat, kui ma temast esimest korda kuulsin,“ ütles Fedaravičius. „Ma ei tea. See juhtus samamoodi nagu WikiLeaksi ja kõigi teiste vilepuhumislugudega.“

Fedaravičius tunnistab, et oleks huvitav viia „võlts-Snowden“ reaalsesse maailma. „Ma küsisin režissöörilt, kas ma võin pärast võtet prillid võtta ja natuke ringi kõndida, lihtsalt et näha, kas Ameerika agentuurid mind märkavad,“ rääkis leedulane.

Et tegemist on Venemaaga, oli vastus ei.