Elektrivarustus on katkenud Šotimaast läänes asuvatel saartel ja see puudutab 17 000 majapidamist. Peatatud on rongi- ja parvlaevaliiklus, vahendab BBC News.

Tuule kiirus peaks haripunkti saavutama kolmapäeva pärastlõunal ja õhtu hakul.

Plahvatuslikuks tsükloni moodustumiseks ehk „ilmapommiks“ nimetatakse olukorda, kui torm intensiivistub ja rõhk selle keskmes langeb kiiresti (rohkem kui 24 millibaari 24 tunni jooksul).

Šoti Läänesaarte omavalitsus teatas, et kõik koolid ja lasteaiad ning ka paljud muud objektid on suletud. Paljud koolid on suletud ka Šoti mägismaal.

Šotimaa idarannikul Aberdeenshire'is jäi umbes 20 sõidukit jäiste tingimuste tõttu Banchory Fettercairni maanteele kinni, kuid nad õnnestus vabastada.

Orkney saarte lähedal kutsus pärast suure lainega pihta saamist abi Hispaania kalalaev. Appi saadeti päästealus, mis eskordib kalalaeva tormivarju.

Šotimaa keskkonnakaitseagentuuri esindaja Richard Brown teatas, et rannikuüleujutuste oht on kõige suurem Caithnessis, Sutherlandis, Läänesaartel, Orkneyl ja Shetlandil.

Punane „olge teadlik“ hoiatus on välja antud Põhja-Inglismaale ja Põhja-Walesile.

Ilmapomm liigub aeglaselt itta Islandi ja Šotimaa vahel.

Briti ilmateenistuse merevaiguvärvi „olge valmis“ hoiatus kehtib Šotimaast põhjas ja läänes asuvatel saartel, kus on suletud kõik koolid ja lasteaiad, Šoti mägismaa põhja- ja lääneosas ning Argyllis, samuti ka Põhja-Iirimaa äärmises põhjaosas.

Väga tugevad tuuled peaksid mõjutama Suurbritannia põhja- ja keskosi kuni neljapäeva varaste tundideni.

Teist tormifronti on Põhja-Inglismaale oodata neljapäeva õhtuks.

Reede esimesel poolel on Inglismaal ja Walesis oodata taas tugevat tuult ja vihmasadu.

Šotimaa kesk- ja lõunaosale on reede hommikuks antud lumehoiatus.