1. Kaitseväe juhataja vastas eitavalt teie soovile filmida Ämaris erakonna valimisreklaam. Kuidas nad seda põhjendasid?


Põhjuseks toodi kaitseminister Mikseri juhis mitte lubada ühelgi erakonnal filmida oma reklaamklippe ja teha reklaamfotosid Kaitseväe territooriumil, ega kasutada Kaitseväe tehnikat ja taristut. 

2. Kuidas suhtute Reformierakonna algatusse kasutada riiklikult tähtsaid sõjalisi objekte valimisreklaami tegemiseks?


Reformierakonna käitumine on vastuolus senise hea tavaga mitte kaasata valmiskampaaniasse Kaitseväge. Veelgi enam, kuna reklaamklipi kaadris on liitlaste hävitajad, siis tahaks teada, kes andis loa nende hävitajate kasutamiseks? Kas küsiti luba Eestis õhuturvet teostava liitlasriigi käest, et kasutada nende hävitajaid selles klipis? Kas selline luba saadi? Tegemist on minu arvates rahvusvahelise skandaaliga.

3. Kuidas suhtute sellesse, et erakonna ja riigi palgal olevate töötajate ülesanded lähevad nö segamini?


Sellele küsimusele võiks otsida vastust George Orwellilt. Tundub, et oleme taas jõudnud aega,  kus mõned on võrdsemad.

4. Millised on teie edasised sammud Kaitseväe, Ämaris filmimise või Reformierakonna Ämaris filmitud valimisklipi osas?


Leian, et selle teema peaks Riigikogus võtma arutelule, näiteks saavad Riigikogu liikmed esitada vastavad küsimused valitsuse liikmetele.

5. Delfi kirjutas hiljuti, et RÜE ja EKRE tahavad riigikogu valimisteks leivad ühte kappi panna. Milliseks kujuneb teie koostöö EKREga, arvestades teie märkimisväärseid erimeelsusi kooseluseaduse suhtes?
Meie jaoks on tähtis see, et uus poliitiline jõud ületaks valmiskünnise ja Riigikogus oleks reaalne viies jõud, mis senise mugavuse ja ülbuse tsoonis tegutsevaid erakondi pärsiellu tagasi tooks. RÜE suhtub väga kriitiliselt sellesse, kuidas kooseluseadus rahva enamuse arvamust ignoreerides vastu võeti.