Rio de Janeiros elav Souza perekond küpsetas ja serveeris nimelt kerakala, mille nad said oma sõbralt, kes oli naasnud päevaselt kalapüügilt, edastab uudisteportaal London Evening Standard.

Keskmise kaaluga kerakalas jagub mürki (tetrodotoksiini) peaaegu kolmekümne täiskasvanud inimese surmamiseks. Kerakala on 1200 korda mürgisem kui kriminaalromaanidest tuntud tapja - kaaliumtsüaniid.

Kõigest hetk pärast esimese suutäie allaneelamist hakkas kogu perekond oksendama, juba mõne aja pärast ei tundnud nad enam oma käsi, jalgu ega nägu.

Enamik ohvritest, kelle seas oli ka neli last vanuses kolm kuni viis eluaastat, ei suutnud end raviasutusse jõudes enam liigutada. Mürgi sihtmärgiks on närvirakkude membraanis paiknevate naatriiumkanalite blokeerimine, mis omakorda takistab elektriliste impulsside teket ja levikut. Koos närvirakkude talitluse häirumisega kahjustub ka lihastegevus.

Cristiane Souza, kelle abikaasa Jose Augusto samuti kala mekkis, rääkis, et mereand tundus nii isuäratav, et nad kutsusid seda maitsma kogu suguvõsa. "Meil ei olnud aimugi, et tegemist on kerakalaga," lisas vanaema Maria do Carmo.