8. oktoobril kell 20.25 tabas politsei Raplamaal Kohila vallas Aespa külas autot juhtimas 34-aastase mehe, kellel tuvastati joove ning selgus, et mees ei oma juhtimisõigust. Politsei kõrvaldas mehe juhtimiselt, alustas kriminaalmenetlust ja pidas mehe kahtlustatavana kinni. Politsei taotles kohtult ka kuriteo toimepanemise vahendi, sõiduauto, riigituludesse konfiskeerimist.

Sama mees juhtis autot, olles alkoholijoobes, selle aasta 14. märtsil. Mõned päevad hiljem määras kohus talle karistuse ja lisaks konfiskeeriti tema sõiduauto.

Kuna mehele selle aasta aprillikuus määratud karistuseks oli osa kandmata, siis kujunes kokkuleppemenetluse tulemusena tema lõplikuks karistuseks 11 kuud ja 7 päeva vangistust, kuid vangistus otsustati asendada 337 tunni üldkasuliku tööga, mille tegemise tähtajaks määrati üks aasta. Lisaks otsustati konfiskeerida ka tema sõiduauto, sel aastal juba teine.

Rapla politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Jaan Aas leiab, et korduvalt purjuspäi autot juhtinud inimeste puhul tuleb kindlasti kaaluda võimalust, et taotleda ka teo toimepanemise vahendi, auto, konfiskeerimist.

"Kui inimene ei mõista, et purjuspäi autojuhtimine on lubamatu, siis tuleb ta vähemalt mõneks ajaks jalameheks jätta. Nagu näha, on seda mõnikord vaja teha ka korduvalt," ütles Aas.

"Loodetavasti on mõjusam ja kogukonnale kasulikum ka see, kui inimene oma süüteo heastamiseks teeb tööd oma kogukonna heaks, mitte ei veeda päevi arestikambris," lisas Aas.