Tunni aja jooksul produtseeris Ansip 127 säutsu, kuid suure osa sellest moodustasid varasemad Euroopa Komisjoni ametlikud seisukohad. Samuti jäi mulje, et Euroopa uueks "digitsaariks" nimetatav Ansip pidas Twitteri säutsutundi pigem humoorikaks lõunatunniks, kui tõsiseks suhtlemiseks inimestega, kes Euroopa digivaldkonna tuleviku pärast tõsiselt muret tundsid.

Arvestades tunniajalist ajalimiiti, läks suur osa Ansipi säutse lihtsalt tühja. Nii andis ekspeaminister korduvalt teada, et tal on raskusi kiirelt kirjutamisega ning kaks korda anti jälgijatele üle maailma teada, et seansi lõpuni uue digivolinikuga on alles vaid loetud minutid – selle asemel, et Twitteri kasutajatele vastata. Suur osa säutse olid varasemaid seisukohti kordavad loosungid, mis ei vastanud sisuliselt kasutajate küsimustele.

Ansipit aitas Twitteris esitatud küsimustele vastata tervelt 10-liikmeline meeskond. Üks kasutaja imestas selle üle, et arvestades Euroopa soolist mitmekesisust, nendest vaid üks oli naine.

Originaalsematest ideedest avaldas Ansip, et Euroopa konkurentsivõime tõstmiseks peaksid koolid õpetama koodi kirjutamist ning koodikirjutamise õppekavad võiksid olla üle-Euroopalised. Eesti on teatavasti üks nendest kolmest Euroopa riigist, kus programmeerimist õpetatakse juba esimesest õppeaastast alates.

Ansip rõhutas ka mitu korda, et digitaalsed teenused peaksid olema üle-Euroopalised. Samuti mainis ta, et ei kavatse oma rolli kasutada internetitsensuuri suurendamiseks, kuid autorite õigused peaksid olema netiavarustes paremini kaitstud.

Saksa meediaväljaanne Netzpolitik.org arvas oma kirjutises, et Ansipi suhtlemine Twitteris oli sisutühi PR-üritus, mis ei erinenud oma pealiskaudsuses eelmise digivoliniku Neelie Kroes omast.

Eesti endisele peaministrile Andrus Ansipile on antud roheline tee saamaks Euroopa Komisjoni digivolinikuks. Kui Euroopa Parlament kinnitab hääletusel uue Euroopa Komisjoni ametisse, asub Ansip ametlikult Euroopa digivaldkonda kureerima 1. novembrist. Eestit esindas seni Euroopa Komisjonis Siim Kallas, kes oli seal transpordivolinik.