Kohtuistungiga kursis oleva Delfi allika sõnul selgus USA Chicago piirkonnakohtu dokumentidest, et Tsai tunnistab end homsel Chicago föderaalkohtu istungil süüdi. Küll aga pole veel päris selge, milles Põhja-Koreaga relvaäris süüdistatav mees ennast täpsemalt süüdi tunnistab ja see selgub homsel istungil.

Tai Tsai peeti USA palvel Eestis kinni 2013. aasta 1. mail ning teda kahtlustatakse strateegilise kauba salakaubaveos.

Ameeriklaste kahtluste kohaselt üritas Tai Tsai USA ekspordikeeldu eirates müüa Põhja-Koreale seadmeid, mida saab kasutada massihävitusrelvade tootmiseks.

Kuigi Eesti kohtusüsteem kiitis strateegilise kauba smugeldamises kahtlustatavana Tallinnas kinni peetud Taiwani kodanik Hsien Tai Tsai väljaandmise heaks juba mullu suve lõpus, siis Delfile teadaolevalt toimetasid ameeriklased mehe alles sügisel Eestist Ühendriikidesse.

Delfi allika andmetel toimetati mees Ühendriikidesse ning järgmine päev oli ta juba Chicagos kohtu ees.

Kohtuistungi lõpus küsis kohtunik, et kas Tsail on midagi veel öelda. Pärast mõningast konsulteerimist oma advokaadiga, ütles viimane, et tema kaitsealune tahab, et kohtunik teaks, et Tsai viibis viis kuud Eestis vahi all.

Advokaat ei öelnud, miks Tsai tahtis seda fakti kohtunikule öelda. Kohtunik möönis, et see teema võib veel hiljem kerkida, kuid samuti ei selgitanud täpsemalt oma mõtet.