"Jüri Ratase infopomm Facebookis nimetada peaministrikandidaadiks Keskerakonna aseesimees ja Riigikogu fraktsioonijuht Kadri Simson lainetas nädalavahetusel läbi terve Eesti poliitikaelu," kirjutas Kesknädal ja pakkus omalt poolt veel peaministrikandidaate.

"Üheks neist võib kahtlemata saada Ida-Virumaalt riigikogusse valitud Mihhail Stalnuhhin: lai silmaring, sotsiaalne "närvikava", kõva omavalitsuskogemus, perfektne eesti meel vene keeles," kirjutas Kesknädal.

"Vääriline kandidaat oleks ka endine Pirita ja praegune Nõmme linnaosavanem Tiit Terik – keskpoliitikute seas on palju noori tõusvaid poliittähti, kel märkimisväärne pagas vajalikku juhtimis- ja vastutamiskogemust. Terik on ka tuntud kui Õpilasmaleva liider – see tooks tema taha noore põlvkonna."

"Kevadel eurovalimiste aegu tõusis poliitikataevasse ereda tähena politoloog Oudekki Loone. Kuigi ta on Keskerakonnas olnud veel vähe aega, on tegemist vaieldamatult intellektuaalse, andeka ja perspektiivse poliitikuga. Ja mis peaasi, tal silmad säravad! Eurokampaanias seljatas ta oma argumenteerimis- ja väitlusoskusega tugevamadki konkurendid," lisas Kesknädal.

"Kesknädal näeb peaministrikandidaadina Keskerakonna aseesimeest Enn Eesmaad – kuigi mööndusega – tema sobiks küllap ka presidendiks. Igati usaldusväärne, sügava kultuuritaustaga ja kindel kandidaat kõrgele ametikohale."

"Keski-välistest kandidaatidest eelistame peaministrina kas Indrek Neivelti või Siim Kallast. Targad mehed mõlemad, kuid jäänud kahjuks kuhugi varju," leidis Kesknädal.