Eesmaa sõnul toetab ta mõttevahetust Keskerakonna peaministrikandidaadi väljaselgitamiseks: „Arvan, et meil on vähemasti neli inimest, kes selle vastutusrikka ametiga hakkama saaks. Neist üks on kindlasti Kadri Simson, kes naiskandidaadina tooks mitmeid uusi teemasid valimiskampaaniasse."

„Seni on tavaks olnud, et erakonna liider on automaatselt ka peaministri kandidaat. IRL muutis traditsiooni ning erakonna esimees oli Juhan Partsi kandidatuuri esimesena toetamas. Keskerakonna jaoks on oluline, et läheme valimistele vastu võimalikult ühtsena nii liidrite kui kogu erakonna liikmeskonna osas," lisas Eesmaa.

Tema sõnul on nüüd kõigile teada, et Kadri on nõus peaministri kandidaadiks pürgima. „Nüüd on mu erakonnakaaslastel aeg asja arutada, sest meie valimiskonverents toimub alles jaanuaris. Siis kinnitame oma valimisnimekirjad piirkonniti ja kogu riigis. Praegu kirjutab väike töörühm valimisprogrammi eelnõud, mis me mõtted ja lubadused koondab. Meediale annaks aga mõttevahetuse tulemustest teada siis, kui arutelu on järeldusteni jõudnud. Nii nagu üks kuulus automark ei räägi üldsusele oma tootearendusest, vaid esitleb kõigile tootearenduse tulemusi."