58-aastane leitnant Howard Bischoff ja 56-aastane Robert Leaver ning 58-aastane Daniel Heglund surid esmaspäeval vaid mõnetunnise vahega, teatasid New Yorgi tuletõrje esindajad neljapäeval.

Kõigil kolmel mehel olid erinevad vähihaigused: ühel oli leukeemia, teisel söögitoru vähk ja kolmandal pärasoolevähk.

Pärast 2001. aasta 11. septembril aset leidnud terrorirünnakut on justnimelt arvatavasti toksilistest jäätmetest tekkinud vähk sündmuskohal töötanud tuletõrjujate suurim vaenlane, vahendab Huffington Post.

New Yorgi tuletõrjeosakond kaotas 11. septembri rünnakute tagajärjel kokku 343 tuletõrjujat ning seni on 89 neist hiljem surnud haigusesse. Nüüd lisandus viimasele numbrile juurde veel kolm.

Tuletõrjekomissar Daniel Nigro ütles avalduses, et veel 13 aastat hiljem peavad tõelised kangelased endiselt maksma oma heategude eest ränka hinda.

Peale 2001. aasta sündmusi aitasid tuhanded inimesed tolmu ja tossu sees kaasa päästetöödel ning paljud neist kannatasid hiljem seetõttu hingamisraskuste all. Samuti diagnoositi suurel hulgal inimestel toona ka erinevaid vähtõvesid ning aastate jooksul on ground zerol töötajate seas vähki veelgi diagnoositud.

USA kongress on rünnaku järel abiks olnud inimeste tervise parandamiseks aastate jooksul eraldanud 2,78 miljardit dollarit, kuid käimas on teravad arutelud, et seda toetust veelgi suurendada.