Paide linnapea Priit Värki sõnul on linnapildis pärast uue korrakaitseseaduse jõustumist märgatavalt kasvanud alkoholitarbimine. "Tegemist on absurditeatriga – nõudlus ja vajadus selliseks seadusemuudatuseks puudus ning uue regulatsiooni taha varjudes on mõned käputäied inimesi tekitanud ebamugavust sadadele linnakodanikele. Ebameeldivaid näiteid selle tõestuseks on argielust võtta küllaga," lausus linnapea.

Paide linnavolikogu esimehe Tarmo Alti sõnul on selgelt tegemist linnaruumi kujundava otsusega. "Pole mingit põhjust leppida olukorraga, kus peaksime perega jalutades laveerima alkoholitarbijate vahel. Paide kuulub Tervislike linnade liikumisse ja seda võõrastavam oleks näha linna territooriumi suvalistes kohtades alkoholitarbijaid," ütles Alt.

Ühtlasi saatis Paide linnavolikogu Riigikogule ning siseministeeriumile pöördumise taastada enne uue korrakaitseseaduse jõustumist eelnenud olukord, keelustades alkoholi tarbimise kogu avalikus ruumis.
"Tegime pöördumise arvestusega, et antud teemat käsitlev korrakaitseseadus ei vasta oma olemuselt inimeste ootustele. Omalt poolt kutsun vastavasisulisi pöördumisi seadusandjale saatma ka kõiki teisi omavalitsusi ja loodan, et üheskoos on nendel pöördumistel piisav mõju, et algatada protsessid korrakaitseseadusesse vastavate muudatuste sisseviimiseks," lisas Alt.