Rosenfeldi hinnangul on põhjus Ukraina sündmustes, mis tema arvates on lääne põhjustatud. Olukorra teravnemine Ukrainas ei toimunud Rosenfeldi arvates mitte Venemaa tegevuse tõttu, vaid 22. veebruari "riigipöörde" tõttu, milles mängisid tema sõnul olulist rolli USA varjatud struktuurid.

"Venemaa tegevusel Ukrainas (kuidas seda ka hinnata) oli päris algusest reageeriv iseloom," kommenteeris Rosenfeld. Ta kritiseeris ka Ukrainat terrorismivastase operatsiooni eest ja lisas, et 17. juulil toimunud Malaisia reisilennuki allatulistamises saab järjest selgemaks Ukraina valitsuse ja mitte valitsusvastaste võitlejate roll.

Nii Obama visiidi kui NATO Walesi tippkohtumise eesmärgiks on tema hinnangul "Eesti kaasa haaramine Venemaa vastu suunatud sõjaliseks tegevuseks, samuti sanktsioonideks tema vastu".

Rosenfeldi sõnul pole pole USA sammudega kaasa minek Eestile kasulik, sest on kaasa toonud Venemaa vastusanktsioonid Eestile. Ta soovitas Eestil võtta eeskuju Soomest, mis suhtub Venemaa vastasesse tegevusse ettevaatlikuks, et mitte ise sanktsioonide tõttu kannatada.

Sama teemat Stolitsa paberlehes käsitledes peeti vajalikuks ära trükkida ka ühe Venemaa analüüsikeskuse ekspert Aleksand Nosovitši kommentaar. "Eesti ja üldse Ida-Euroopa eliitide rõõm meenutab mulle vana haareminaise rõõmu, kes ajab ennast peaaegu sündsusetult eufooriasse sellest, et peale pikkasid ükskõiksuse aastaid pööras padišahh talle uuesti tähelepanu."