Eelmisel nädalavahetusel lasid kohalikud politseinikud osariigi ühe suurima linna St. Louisi vahetus läheduses asuva peamiselt mustanahalise elanikkonnaga Fergusonis maha relvastamata mustanahalise teismelise ning kuna kohalike jaoks tundub juhtum kahtlane, siis koguneti meelt avaldama.

Rahumeelsed protestid kasvasid üsna ruttu nüüd juba nädala kestnud laamendamiseks ja rüüstamiseks praktiliselt kogu linnas.

"Ma olen täiel määral pühendunud sellele, et rahu ja õigluse jõud võidaksid," vahendas CNN Nixoni sõnu. "Kui me tahame õiglust, siis tuleb kõigepealt jõuda rahuni," lisas ta.

Nixoni "rahukõne" ühes kohalikus kirikus võeti vastu häälekate vahelehõigetega nagu näiteks "Politsei tuleb mõrva eest süüdi mõista!" ja "Me tahame õiglust!"

Ühendriikide meedias on ringelnud üks pealtnäigjate versioon, mille kohaselt lasi valge politseinik käed üles tõstnud mustanahalise noormehe lihtsalt maha.

Lõplikku ametlikku versiooni ei ole veel avaldatud, kuna juurdlus käib, kuid politsei on öelnud, et tapetud noormees ründas politseinikku ning üritas talt relva ära võtta.