“Oleme enda poolt lõpetanud kontrolli erakonnaga liitunute osas, et olla kindlad liitumisavalduste andmete õigsuses ning teinud vajalikud õiguslikud toimingud,” "Loodame, et riigipoolsed toimingud sujuvad ladusalt ja et peagi on inimkeskset poliitikat teostav erakond registreeritud," ütles Kristiina Ojuland, erakonna üks asutajaliikmetest. Kokku on liikmeid umbes 530.

Ojuland lisas: “Mul on hea meel tõdeda, et erakonna asutamise protsess, mis on kestnud tänaseks enam kui pool aastat, on lõppemas. Samas, suur töö tugeva erakonna ülesehitamiseks on veel ees.”

Edaspidine liitumisprotsess RÜEga ühinemiseks pole peatunud. Erakonna registreerimise järgselt hakatakse tegelema allorganisatsioonide loomisega, et valmistuda üleriiklikult riigikogu valimisteks.

Peale registreerimist on plaanis ka asutamiskongress, mille aeg pole veel paigas. Asutamiskongressi aeg sõltub ka sellest, kui kiirelt erakond ära registreeritakse.

Ojulandi sõnul on RÜEs täiesti tavalised inimesed. "Eesti poliitika vajabki pärisinimesi, kes on oma elus millegagi hakkama saanud, kes on tuntud oma piirkondades, oma omavalitsustes. Pole mõtet teha uut erakonda, kus on kõik vanad tuttavad näod ees," ütles Ojuland.

Küll on aga kavas hakata erakonda kutsuma tuntud inimesi, kes seni pole poliitikas osalenud.