Aegna elaniku Hugo Udusaare sõnul on tasuta sõitjad endaga kaasa toonud suure prügistamise. Ka on ohus Aegnat kattev mets: mitmed turistid teevad parema koha puudumisel lõkke otse puu alla, mis on praegusel aastaajal väga tuleohtlik. Udusaare sõnul erineb tasuta sõitjate mentaliteet ja käitumine sõidupileti ostnud-broneerinud reisijastest: "Ruulib suhtumine, et peale mind tulgu või veeuputus."

Aasa sõnul on koguarve vaadates reisijate arvu tõus liiga väike, et selles probleemi näha. "Aegna saart on külastanud see aasta samapalju reisijaid kui eelmisel aastal. Käesoleval aastal on Aegna saart n-ö  turismihooajal külastanud 6885 reisijat. Eelmisel 2013 aastal külastas Aegna saart 6595 reisijat ehk see aasta on tõus olnud 4,2%," vastas Aas Udusaare süüdistusele, nagu oleks linnaisad tasuta sõidu võimaluse mõtlematult vastu võtnud.

"Tallinna kodanikud on avastanud Aegna saare ja võimaluse seda külastada tasuta rohelise kaardiga. Kuid need ei ole peamised põhjused, miks saarel on nüüd järsku rohkem prügi, vähem telkimiskohti, nagu väidab saare ainus aastaringne püsielanik Hugo Udusaar," selgitas Aas.

Aasa sõnul sõltub Aegna saare külastatavus eelkõige ilmast: kui on hea ilm, on ka suurem tung saarele ja seal olemisele. "Võetakse kaasa rohkem sööki ja alkoholi, laeva minnes ja sõidu ajal pruugitakse kesvamärjukest ohtralt, ja tihti jõutakse saarele juba ebakaines olekuks," ütles Aas. Lisaks aitab abilinnapea sõnul tekkinud olukorrale kaasa ka uus alkoholiseadus.

"Turismihooaja lõpuni on jäänud veel kuu ja kindlasti vaadatakse hooaja lõpus broneeringusüsteem üle ning tehakse vajalikud korrektuurid, et järgmisel, 2015. aasta hooajal sujuks sõit Aegna saarele ja tagasi tõrgeteta kõigi jaoks," kinnitas Aas.