Psaki teatas esmaspäeval, et Washington on sügavalt mures Venemaa plaani pärast viia sel nädalal läbi suured õhujõudude õppused Ukrainaga piirnevates piirkondades, ning teatas, et sellised manöövrid on provokatiivsed, vahendab Lenta.ru.

Venemaa kaitseministeeriumi pressiteenistusest öeldi, et ministeeriumis on süvenetud USA välispoliitilise ametkonna esindaja järjekordsetesse väljaütlemistesse Venemaa õhujõudude õppuste kohta Astrahhani oblastis, ning väljendatakse muret elementaarsete geograafiateadmiste puudumise üle proua Jennifer Psakil.

„Ašuluki polügoon Astrahhani oblastis asub peaaegu tuhande kilomeetri kaugusel Vene-Ukraina piirist,“ juhtis Venemaa kaitseministeeriumi esindaja tähelepanu. „Seetõttu oleks selliste avalduste koostamise juures enne kogu maailma üldsuse ärevile ajamist kasulik uurida informatsiooni mitte ainult sotsiaalvõrgustikest, vaid pöörduda ametlike allikate, näiteks Venemaa kaitseministeeriumi veebilehe poole internetivõrgustikus ning geograafilise atlase poole.“