Nädalavahetus tõi Võsule kokku tuhandeid inimesi, kuid Rakvere politseijaoskonna juhi Joel Alla sõnul ei toonud üritus kaasa suuremaid vahejuhtumeid. Politseile teatati 20 juhul peamiselt alkoholijoobes inimeste ebaadekvaatse käitumise või valesti parkimise kohta, teatad Ida prefektuur.

„Enne suurüritust pöördus nii politsei kui ka kohalik omavalitsus inimeste poole, et võimalusel kasutataks liiklemiseks ühistransporti. Tegemist on kohaga, kus parkimisega on parklate puudumise tõttu probleeme. Vaatamata sellele, et olid olemas parkimist keelavad liikluskorraldusvahendid, eirasid osad autojuhid neid,“ ütles Alla. Politsei juhtimiskeskus üritas telefonitsi ühendust saada vales kohas parkijatega. Iga juhtumi puhul see ei õnnestunud ja näiteks häiris elektriautode juhte olukord, kus üks BMW oli parkinud laadimiskohale.

Kuigi väga paljud juhtumid olid seotud alkoholist tingitud ületarbimisega, toodi ürituselt Rakvere politseijaoskonda kainenema ainult üks inimene. Tegemist oli naisega, kes üritas reede õhtul aia alt pugeda turvaalasse. Kahjuks oli naine nii joobes, et ei suutnud enda kohta infot jagada. Lisaks sattusid turvamehed peale veel ühele noormehele, kes oli eelnevalt sõpradega kihla vedanud, et tal õnnestub priipääsmega kontserti nautida.

Kokku tabati ürituse ajal viis roolijoodikut, neist üks viidi kuni kohtuistungini arestikambrisse. Esmaspäeval määras kohus talle karistuseks 15 päeva aresti ja võttis juhtimisõiguse kolmeks kuuks.

Alaealiste kontrolli käigus selgus, et enamasti olid nad kained. Kokku tuvastati neljal alaealisel alkoholijoove ja nad anti peale menetluse alustamist vanematele üle.