„Nadia Savtšenko kinnitas, et ta viidi ilma tema nõusolekuta ebaseaduslikult Ukraina territooriumilt välja, kott peas ja käed raudus. Sealjuures vahetasid röövijad mitu korda autosid,“ teatas Ukraina välisminister Pavlo Klimkin president Petro Porošenkole, vahendab Interfax-Ukraina.

„Protesteerides ebaseadusliku viimise vastu teise riiki ja nõudes kohtumist konsuliga, kuulutas Ukraina naislendur välja näljastreigi. Seoses sellega, et konsul lasti tema juurde, lõpetas ta selle,“ öeldakse teates.

Breskalenko ütles pärast kohtumist Savtšenkoga Voronežis ajakirjanikele, et Kiiev nõuab Savtšenko Ukrainasse tagasi lubamist.

„Samuti nõuame me, et uuritaks hoolikalt asjaolusid, millistel ta Venemaa territooriumile sattus. Meie andmetel viidi ta ebaseaduslikult, kott peas, Venemaa territooriumile,“ ütles diplomaat.

Breskalenko nimetas ebausutavaks Venemaa uurimiskomitee väidet, et Savtšenko saabus Venemaale põgenikuna.

31-aastane naispiloot Savtšenko sõdis Ida-Ukrainas vabatahtliku pataljoni Aidar koosseisus ning sattus juunis Luganski oblasti Štšastja linna juures separatistide kätte vangi.

8. juulil ilmus ta välja Venemaal Voroneži eeluurimisvanglas. Venemaa uurimiskomitee väidab, et Savtšenko ületas Vene piiri ilma dokumentideta põgenikuna esinedes ja vahistati ühes asulas isiku tuvastamiseks, pärast mida selgus, et teda kahtlustatakse Vene telejaama VGTRK ajakirjanike Igor Korneljuki ja Anton Vološini tapmises Luganski lähedal. 9. juulil esitati Savtšenkole ametlik süüdistus tapmisele kaasaaitamises.

Oblastikohus jättis Savtšenko kuni 30. augustini vahi alla.