Kohalik elanik Peeter rääkis TV3 "Seitsmestele uudistele", et Rutja rannas palju rahvast ei käi, sest vetteminek on kivine. "Põhiliselt ujuvad siin lähimajade elanikud," rääkis mees.

Kuid just seal rannas ründas halli habemega vanem mees rannas olnud last ning vaid teiste inimeste tähelepanelikkus päästis halvimast.

Kõik see juhtus esmaspäeval päevasel ajal, kui vanaema tuli algkoolis käiva lapselapsega mere äärde mängima. "Laps läks paarkümmend meetrit kõrvale, et mänguasjade kastist asju võtta. Vahepeal peatas aga üks halli habemega mees tüdruku, pani talle käe suu peale ja hakkas pilliroo poole tirima. Mees aga nägi, et teda märgati ning ta lasi mees lapse minema," rääkis Peeter.

Juhtumi kohta on tehtud politseile avaldus ja uurimine käib.

Noorsoopolitseinik Kadi Tiinas paneb inimestele südamele, et lapsevanemad peaksid meeles, et lapsed kipuvad jooksma ja kaduma silmapiirilt. "Lastele tuleb selgitada, et võõrastega ei tohi kaasa minna ning neilt maiustusi või raha kaasa võtta. Samuti tuleks õpetada, et kui võõras tirib kaasa, tuleks karjuda appi või joosta tuttava inimese juurde," rääkis Tiinas ning lisas, et igasugune info juhtunu kohta on hiljem politseile abiks.