Õppekavade arendamise nõuniku Nele Ranna sõnul annab Erasmus+ lisaks kadettide õpirändele võimaluse vahetada õppetöö eesmärgil õppejõudusid ning jagada või omandada uusi teadmisi ka õppeasutuste tugipersonalil, näiteks raamatukogutöötajail või spordiinstruktoritel, et nad saaksid panustada mitmekülgsemalt ja kogemusrikkamalt KVÜÕA arengusse.

Rand märkis, et kuna KVÜÕA liitus käesoleva aasta alguses kõrgkoolide rahvusvahelistumist toetava programmiga Erasmus+, siis andis see omakorda võimaluse viia mitu aastat austerlastega kestnud partnerlussuhted uuele tasemele.

Erasmus+ lepingu allkirjastamine teeb võimalikuks muuhulgas ka töötajate- ning üliõpilasvahetuse kahe välisriigi kõrgkooli vahel. KVÜÕA on loonud tulevasteks aastateks tingimused, mis võimaldavad õppeasutuse õppuritel ja töötajatel osaleda erinevatel kursustel või läbida vahetussemester vahetusüliõpilase või -õppejõuna Theresia sõjaväeakadeemias.

Viini Neustadti lossis asuv Theresia sõjaväeakadeemia on maailma vanimaid sõjakoole, mille 1751. aastal asutas Austria ertshertsoginna Maria Theresia.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused on Eesti rahvusliku sõjateaduse nurgakiviks, tehes oma partneritega koostööd globaalselt. Tänavu saab sisseastumisdokumente KVÜÕA Kõrgemasse Sõjakooli esitada veel viis päeva.