Resolutsiooni poolt oli 92 ja vastu 30 assamblee liiget, 27 jäi erapooletuks. Resolutsioonis mõistetakse hukka Helsingi põhimõtete selge, jäme ja parandamatu rikkumine Vene Föderatsiooni poolt Ukraina suhtes, sealhulgas selle riigi suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse eriti karjuv rikkumine, teatab OSCE parlamentaarne assamblee.

Resolutsioon liidetakse Bakuu deklaratsioonile, mille üle hääletatab neljapäeval ligi 300 parlamentide liiget enam kui 50 riigist. Deklaratsioon sisaldab poliitilisi soovitusi OSCE-le ja selle 57 liikmesriigile.

USA senaatori Benjamin Cardini algatatud resolutsioonis taunitakse lisaks Vene Föderatsiooni kontrolli all olevate jõudude sõjalist sissetungi Ukrainasse ning inimõiguste rikkumisi, mida need jätkuvalt põhjustavad.

Edasi väljendatakse ühemõttelist toetust Ukraina suveräänsusele, poliitilisele sõltumatusele, ühtsusele ja territoriaalsele terviklikkusele, ei tunnustata 2014. aasta märtsis Krimmis toimunud referendumit ning märgitakse ära krimmitatarlaste, mustlaste, juutide ja teiste vähemusgruppide eriline haavatavus selles konfliktis.

Mitmed parandused resolutsioonis kutsuvad Venemaad üles parandama omale võetud kohustustest kinnipidamist poliitiliste ja kodanikuvabaduste alal.