Juuni alguses toimus Autorollo tsiviilasja arutamisel Harju maakohtus kinnine istung, kus Väino Pentus rääkis, et andis Keit Pentus-Rosimannusele maja ehitamiseks Autorollost raha. Viimane ise vastas, et pole Autorollost saanud sentigi.

See istung toimus tsiviilprotsessi käigus, kus Autorollo võlad kokku ostnud inimesed üritavad kohtu kaudu võlgasid tagasi saada Pentus-Rosimannuste perekonnalt, sest võlausaldajate versiooni kohaselt juhtisid just Rain Rosimannus ja tema abikaasa firmat enne Autorollo pankrotti ja kantisid selle varast tühjaks. Pentus-Rosimannused eitavad kõiki süüdistusi. Tsiviilasja kohtulahend peaks tulema homme.

Samas asjas on käimas ka kriminaalasi pankrotiavalduse õigeaegse esitamatajätmise tunnustel. Kriminaalasja eeluurimine on keskkriminaalpolitseis lõppjärgus ja kahtlustuste esitamise küsimus selgub Põhja prefektuuri pressiesindaja Arno Põdra sõnul lähiajal.

Keit Pentus-Rosimannuse isa Väino Pentuse tsiviilprotsessil antud tunnistuste vastu tundis huvi ka politsei. Kohus küsis pooltelt, kas nad on nõus protokolli väljastamisega politseile. Kostjad ehk Pentus-Rosimannuste pool sellega ei nõustunud.

Tsiviilkohtumenetluse seadustik näeb ette, et pädeva riigiasutuse esindaja võib tutvuda toimikuga ja saada menetlusdokumendi ärakirja asja menetleva kohtu esimehe loal ka poolte nõusolekuta, kui riigiasutus põhistab oma õiguslikku huvi toimikuga tutvumise ja ärakirja saamise vastu.

Kohus selgitas olukorda politsei esindajale ning Põhja ringkonnaprokuratuur esitas protokolli saamiseks põhistatud taotluse. Kohtu esimehe loal väljastati protokoll prokuratuurile.

Pentus-Rosimannus lausus, et ei tema ega tema abikaasa ei ole proovinud protokolli politseile andmist takistada, vaid ilmselt oli juttu mõnest protseduurilisest nüansist, mille puhul langetasid otsuse nende advokaadid. "Ütlen veelkord, et kuna olen kõik volitused oma esindamiseks andnud ametlikult advokaatidele, siis nemad on selles protsessis ka tehniliste detailidega tegelenud ja ma usaldan neid, küllap nad on oma volituste piires ja parimal moel toimetanud," kommenteeris Pentus-Rosimannus.

Advokaadid temalt ega ta mehelt enne seda nõu ei küsinud. "Minu advokaatidel on kõik volitused olemas, nad ei pea iga detaili pärast pöörduma. Olen lugenud ajakirjandusest, et sellised protseduurilised vaidlused on olnud, aga ei tahaks ühegi detailiga eksida. Seda on kõige parem küsida mu esindajatelt," vastas Pentus-Rosimannus.