"Loosikupongi saab poes ostuga kaasa ja kupongi täitjate vahel loositakse välja ostukorv, mille võitja järgmisel päeval kauplusest kätte saab," ütles linna ettevõtlusameti turundusbüroo peaspetsialist Agne Unn ajalehele Pealinn ja lisas, et ihaldatud kraami saamiseks mõeldud kupongi võib täitmiseks ka koju kaasa võtta.

"Plaanime korraldada avalikud loosimised neljapäeviti, näiteks kell 12," sõnas Tallinna Turud direktor Tiia-Liis Jürgenson. "Väljaloositavas kinkekotis saab olema valik linnapoe populaarsematest kaupadest."

Enimostetud kaupade hulka kuuluvad Jürgensoni sõnul näiteks kilepiim ja keefir, hapukoor ja või, riis, toiduõli ning mitmed lihatooted. Ostjate huvi linnapoe vastu polevat aga Jürgensoni sõnul raugenud, seda külastab stabiilselt tuhat ostjat päevas.

Jürgensoni sõnul on linnapoest oste teha tõesti tulus, sest "see annab suurt kokkuhoidu". "Tegin proovi ja ostsin neli kanakoiba, kaks 400-grammist karpi hakkliha, kolm keefiri, 500 grammi hapukoort, paki võid ja kohupiima – ning mul läks kokku kuue euro kanti."

Unni sõnul on loosimisel veel teinegi eesmärk. "Loosikupongis on kontaktandmete kõrval ka küsimus klientide soovide kohta," selgitas ta. "Nii saame teada, kas ostjad on meie kauplusega rahul ja mis võiks olla paremini."