Seadus kindlustab ravimite järjepideva kättesaadavuse Eesti patsientidele ning väldib nende olukordade kujunemist, kus ravimite koordineerimatu väljaveo tõttu ei ole peamise tähtsusega ravimid prognoosimatu ajaperioodi vältel Eesti hulgimüügist ja apteekidest saadaval.

Seejuures hõlmab ravimite väljaveo piirang üksnes erandlikke olukordi, kus haigestumises või ravimite turustamises on tekkinud ootamatud kiired muutused, mille tulemusena ilmneb patsientide ravi katkemise oht. Õiguse ravimi väljavedu keelustada saab seadusega ravimiamet.

Riigikogu võttis vastu valitsuse algatatud kohtute seaduse ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse, mis muudab kohtunikuabi ametisse asumist ja reformib kohtulike registrite halduskorraldust. Kohtunikuabid täidavad tulevikus teenistusülesandeid ainult kohtulike registrite pidamisel ja maksekäsuosakonnas. Neile ei või anda lahendamiseks õigusemõistmise funktsiooni teostamisega seotud laiemaid ülesandeid, näiteks menetluskulude kindlaksmääramine. Kohtujuristid toetavad kohtutes õigusemõistmist.

Riigikogu võttis vastu valitsuse algatatud maamaksuseaduse ning koduomanikke maamaksust vabastava maamaksuseaduse muutmise seaduse, maamaksuseaduse ja tulumaksuseaduse muutmise seaduse muutmise seaduse. Seadus sätestab reformimata riigimaade eest tasumisele kuuluva maamaksu arvutamise korra ning täpsustab, millised maad on avalikult kasutatava maana maksuvabad. Samuti paneb seadus kohalikule omavalitsusele kohustuse esitada maksu- ja tolliametile maamaksu arvutamiseks vajalikud alusandmed alates 2015. aastast maamaksu infosüsteemi kaudu.

Riigikogu võttis vastu valitsuse algatatud alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise seaduse, mis näeb ette elektroonilise saatelehe kasutamise aktsiisikauba Eesti-sisesel veol, kui aktsiisikaup lähetatakse aktsiisilaost.

Riigikogu võttis vastu valitsuse algatatud meretöö seaduse, mis reguleerib reederi ja laevapere liikme vahelisi meretöölepingu alusel tekkivaid suhteid.

Riigikogu võttis vastu valitsuse algatatud ülikooliseaduse, rakenduskõrgkooli seaduse ning teadus- ja arendustegevuse korralduse seaduse muutmise seaduse, mis kaotab töösuhetealaste erisused töölepingu seaduse ja akadeemilise personali töösuhete reguleerimist täpsustavate eriseaduste vahel.

Riigikogu võttis vastu valitsuse algatatud perekonnaseaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse, mille eesmärgiks on lahendada perekonnaseaduse esimese kolme kehtivusaasta kestel ilmnenud rakendusprobleemid, samuti selgitada mitmeid sätteid parema arusaadavuse ja korrektse tõlgendamise huvides. Eelnõu laiendab ühise eluaseme kaitset ehk edaspidi ei sõltu perekonna eluaseme kaitse sellest, kas vara kuulub abikaasade ühisvara või ühe abikaasa lahusvara hulka. Samuti täpsustab eelnõu ülalpidamist saama õigustatud isikute ja ülalpidamiskohustuslaste järjekorda ning ülalpidamiskohustuse raames tekkiva asenduskohustuse regulatsiooni.

Seadusemuudatusega sätestatakse selgemalt kohtu võimalus suhtlusõiguse piiramise ja keelamise kõrval ka lapsega suhtlemise kord kindlaks määrata, kui see on lapse huvides. Samuti täpsustatakse sõnastust, et selgelt tuleks välja, et täisealisel lapsendatul on õigus saada maavalitsuselt teavet enda lapsendamise fakti kohta ka lapsendaja nõusolekuta. Samuti on täiealisel lapsendatul õigus saada lapsendaja nõusolekuta maavalitsuselt teavet oma bioloogiliste vanemate, vanavanemate ning õdede ja vendade kohta, kui viimased on andnud nõusoleku vastava teabe avaldamiseks.

Riigikogus läbis teise lugemise kümme seaduseelnõu ning esimese lugemise seitse seaduseelnõu.