Täna teatas Venemaa riiklik uudisteagentuur Itar-Tass, et Vene laevastik tulistas oma uusimalt korvetilt Soobrazitelnõi välja Redut raketi, mis tabas sihtmärki. Itar-Tassi teatel alustas Venemaa eile samaaegselt Balti riikides toimuvate NATO õppustega sõjaväeõppusi Kaliningradi oblastis.

Endine kaitseväe juhataja ja poliitik Tarmo Kõuts ütles Delfile, et sellega näitab Venemaa oma sõjalist võimekust. „Venelaste väitel on need õppused tehtud vastukaaluks NATO õppustele. Esmajärjekorras on see aga mõeldud signaaliks lähinaabritele."

Kõutsi sõnul on Kaliningradis asuvad sõjalised võimekused kahe NATO riigi vahel - ühelt poolt Poola ja teiselt Leedu. „Loomulikult on niisuguse sõjalise võimekuse hoidmine NATO riikide vahelisel alal Venemaale poliitiliselt vajalik ja isegi kasulik ning vastab tema viimase aja käitumisreeglitele."

Rahvusvahelise kaitseuuringute keskuse vanemteadur Erik Männiku sõnul oli Vene laevastiku tegevus Läänemeres tavapärane õppuse osa,.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel osalevad sõjaväeõppustel Balti laevastik, Venemaa õhudessantväed ja Venemaa õhuvägi ning nende algusaeg on sama NATO rahvusvaheliste sõjaväeõppustega Saber Strike 2014 ja Baltops 2014.