"Kümnendal juunil tuli minu juurde Slovjanski endisest SBU hoonest mees ja ütles, et rahvameer on kurjategija. Ta teatas samuti, et rahvameer ei kindlustanud linnale vett ja valgust. Aga kuidas oleks ta saanud seda teha, kui veetoru on katki?" lausus Inna Ponomarjova LifeNewsi teatel. Samuti süüdistatakse meest soovis linnast põgeneda.

LifeNewsi peetakse Venemaa eriteenistustega seotud väljaandeks. Just selle väljaande kaks ajakirjanikku vahistati maikuus, sest nad tabati Ukraina kriisipiirkonnas koos õhutõrjerakettidega. Venemaa ajakirjandusele mõnevõrra ebatavaliselt jättis väljaanne peaaegu märkimata, et nii vee- kui elektrikatkestuse põhjuseks on pikemat aega kestev lahingutegevus Ukraina vägedega.

Ponomarjovi ema süüdistusi ei usu. Tema sõnul tulid paljud Slovjanskisse tema poega toetama. "Vjatšeslav Ponomarjov on avatud inimene, tal on palju sõpru. Teda toetama tuldi Sevastoopolist, Murmanskist, Leningradist, Vladikavkazist ja teistest linnadest," lausus Inna Ponomarjova. Talle pakuti võimalust linnast lahkuda, aga ta otsustas jääda sinna koos oma lapselapsega, kes tegeleb linna kaitserajatiste tugevdamisega.

Eile teatati LifeNewsile nn Donetski rahvavabariigi juhtkonnast, et Ponomarjov on ametikohustustest vabastatud ja tema kohale on asunud Slovjanskis varem sotsiaalse kaitse eest vastutanud Vladimir Pavlenko.

LifeNews teatas, et peale neljandal juunil katkenud veevarustust ei saa Slovjanski elanikud ennast enam korralikult pesta. Linnajuhid aga veejuhtme parandamist lahingutegevuse tõttu võimalikuks ei pidanud.