Tehnilise vea tõttu sattus Tartu Ülikooli õigusteaduskonna bakalaureusetaseme lõpueksamist kolmandiku andva kriminaalõiguse eksamikaasuseks sama kaasus, mis eelmisel aastal, mitte selleks aastaks ette valmistatud ülesanne. See andis eelise Tallinnas õppinud tudengitele, kes olid selle varem õppetöö käigus ära lahendanud.

Taolises olukorras oli õigusteaduskonna dekaan Jaan Ginteri sõnul kaks võimalust: kas anda kõigile eksami tegijatele kriminaalõiguse osas null punkti või maksimumpunktid. Olukord lahendati tudengitele soodsamalt ehk anti kõigile maksimumpunktid.

Eksami uuesti tegemine oleks olnud kõige loogilisem, aga seda ei tehtud, sest see oleks pannud üliõpilastele lisakoormuse. Üliõpilased olid arvestanud, et saavad kindlal ajal ülikooli lõpetatud ja olid juba teinud edasisi plaane.

Kuna sel aastal lõpetajate punktid on tõenäoliselt varasemate aastate lõpetajatega võrreldes kõrgemad, siis tekkis omakorda oht, et sel aastal lõpetanutel on paremad võimalused edasi magistrantuuri õppima minna. Selle olukorra lahendamiseks loetakse sel aastal magistrantuuri astudes ka eelnevate aastate lõpetajatel kriminaalõiguse osa lahendatuks maksimumpunktidele.

"Ääretult ebamugav tehniline eksimus, mida kindlasti ei tohiks juhtuda, aga usun, et jõudsime lahenduseni, mis kedagi ebavõrdselt ei kohelnud," kommenteeris Ginter.