Ühtlasi esitatakse volikogule samasisuline eelnõu linnavalitsusele vastava ülesande andmiseks, teatas erakonna pressiteenistus.

„Linnavalitsuselt saadud vastused Tallinna lasteaedade olukorra kohta on ülimalt segased ning seetõttu on meie silmis lasteaedade hoonete reaalse olukorra väljaselgitamine kriitilise tähtsusega. Vajalik on teostada põhjalik erapooletu ehitusekspertiis kõikides pealinna lasteaedades,“ rõhutas SDE fraktsiooni esimees Lauri Laats.

„Eriti ilmestab seda vajadust fakt, et alles eelmisel nädalal kukkus Endla lasteaia lõpupeol laest alla massiivne krohvitükk. Tegemist oli küll õnneliku õnnetusega, kuid seda vaid juhuse tõttu. Hoonetes, kus paiknevad lasteasutused, on sellised õnnetused lubamatud.“

Eelmisel neljapäeval nõudsid sotsiaaldemokraadid linnavolikogu ees toimunud meeleavaldusel Tallinna linnavalitsuselt lasteaedadesse investeeritavate vahendite suurendamist. „Olukord, kus linna propagandaks kulub juba ligi 10 miljonit eurot, aga lasteaedade korrashoiuks on ettenähtud kõigest 3,4 miljonit eurot, ei ole vastuvõetav,“ märkis Laats.

SDE fraktsioon esitas vastavad parandusettepanekud ka lisaeelarve teisel lugemisel. "Kuna Tallinna linnapea silmis on lasteaedade hooned heas korras, ei leidnud ettepanekud linnavolikogus toetust. Endla tänava lasteaia juhtum näitas aga midagi muud," ütles Laats.

„Meie arvutuste kohaselt kulub ühe lasteaia erapooletuks ehitusekspertiisiks tuhat eurot. Seega Tallinna 132 lasteaiale ehitusekspertiisi koostamine tähendab linnale 132 000 euro suurust väljaminekut. Tegemist on vajaliku summaga, ennetamaks Endla tänava lasteaia juhtumiga sarnaseid ja jubedamaid õnnetusi. Linnavalitsus peaks mõtlema, kumb on tähtsam – kas propaganda või lapse elu,“ sõnas Laats.