Prantsuse prokurörid teatasid, et Brüsseli juudi muuseumi ründaja tunnistas oma teo üles videos, mis temalt ära võeti. 29- aastane Mehdi Nemmouche’i nimeline kahtlustatav tabati reedel lõuna Prantsusmaalt, Marseille’ linna rongijaamast.

Asja eest vastutav prokurör Francois Molins teatas, et Nemmouche võttis vastutuse 24. Mail toimunud rünnaku eest, milles hukkus kolm inimest ja üks viibib jätkuvalt kriitilises seisus haiglas, vahendas BBC.

Kinnipidamisel leiti Nemmouche juurest lisaks arvatavalt taparelvaks olnud Kalašnikovi automaadile ka 40 sekundiline video, millel on näha relvi ja kuulda häält, mis tunnistab Brüsseli tapatöö omaks ja avaldab kahetsust, et kaamera sündmust ennast peale ei võtnud. Usutakse suure tõenäosusega, et hääl videol kuulub Nemmouche’ile.

Lisaks oli kahtlustatavalt ära võetud automaadile maalitud Süürias ja Iraagis tegutseva tuntud väga äärmusliku islamistliku terroriorganisatsiooni ISIS-e nimi. Nemmouche’i kohta avaldatud andmete järgi võitles ta suurema osa möödunud aastast Süürias ja saabus Euroopasse tagasi alles selle aasta märtsis.

Prantsusmaa president Francois Hollande lubas tugevdada meetmeid jälgimaks Süüriast võitlemast tagasi saabuvate isikute tegevust. „Me jälgime neid võitlejaid, et tagada kui nad tulevad tagasi sõjast, mis pole nende oma ega kindlasti ka mitte meie oma.. siis ei saaks nad teha kellelegi kurja,“ sõnas Hollande.