„Toimusid Ukraina erakorralised presidendivalimised. Sõltumata sellest, millises regioonis ja milline protsent elanikkonnast tuli hääletama, millise valiku te tegite, austan ma seda valikut, mis on tehtud meie kodumaa jaoks kõige raskemal ajal,“ öeldakse Janukovõtši avalduses RIA Novosti vahendusel.

Samas märgib Janukovõtš, et valimiste ja presidendi enda legitiimsuse jaoks on vaja riigi kaguosa osalemist. „Paljusid valijaid nendes regioonides solvas ja alandas sõjalise riigipöörde tagajärjel võimule tulnud mittelegitiimsete võimude tegevus,“ leiab Janukovõtš.

„Üle 70 aasta pärast sõja lõppemist fašistidega on Ukrainas valla päästetud sõda oma rahvaga. Üleskutsetega tappa teisitimõtlejaid püüdsid neonatsid kehtestada Kagu-Ukrainas oma „uut korda“. Kus neid hakati õiglaselt okupantideks nimetama. Täna on üha suuremal hulgal inimestest kogu maailmas olemas ligipääs tõesele informatsioonile ning nad jälgivad õudusega, kuidas üks koletislik kuritegu järgneb teisele,“ teatas Janukovõtš, tuues näiteks inimeste põletamise Odessas ning mahalaskmise Mariupolis, Krasnoarmiiskis, Slovjanskis ja Kramatorskis.