„Nad valmistusid filmima raketi väljalaskmist meie sõjaväelaste positsioonide pihta, see tähendab tegelesid video salvestamisega, milles tapetakse inimesi, ja seda videot oleks hiljem vaadatud raha eest. Sellist laadi asjad ei ole ajakirjandus, vaid terrorismile kaasaaitamine,“ ütles Heraštšenko UNIAN-i vahendusel.

Heraštšenko lisas, et Life Newsi töötajad tegelevad Ukrainas tegelikkuses terroristide abistamisega, informeerides neid Ukraina sõjatehnika liikumisest ja sõjaväelaste paiknemisest.

Heraštšenko sõnul on terrorismivastase tegevuse seaduse järgi terrorismivastase operatsiooni tsoonis ajakirjanike töö piiratud ja see võib toimuda ainult terrorismivastase operatsiooni juhtkonna loal.

Ukraina kaitseministeeriumi teatel vahistasid Ukraina sõjaväelased 18. mail erioperatsiooni käigus grupi terroriste, kes valmistusid tulistama sõjaväelennuvälja Kramatorskis seniitraketikompleksist, ja venemaalased, kes nende tegevust filmisid.

„Life Newsi niinimetatud „ajakirjanikud“ Oleg Sidjakin ja Marat Saitšenko on ere näide koostööst terrorismiga informatsioonilise saatmise kaudu. Nad mitte ainult ei saa videot, vaid need „ajakirjanikud“ saadavad terroristide gruppe ja filmivad Ukraina sõjaväelaste ründamist. De facto on nad osa terroristlikest gruppidest,“ ütles Ukraina rahvusliku julgeoleku ja kaitsenõukogu sekretäri asetäitja Viktoria Sjumar.