Kuna tegu on alles nii algfaasis uurimisega ja kõik toimingud on äärmiselt salajased, ei saanud Delfi läbiotsmimisväitele ühtegi kinnitust. Ometi on mitmed ministeeriumiametnikud seda mitteametlikult kinnitanud.

Üheks läbiotsmise põhjuseks võib olla välisministeeriumi diplomaatilise julgeoleku osakonna peadirektor Pavel Kotkin, kes oli tööl ka teabeametis. Tema oli üks neljast mehest, kes seoses järjekordse eriteenistuseskandaaliga vahi alla võeti.

Kaitsepolitseiamet menetleb riigiprokuratuuri juhtimisel kriminaalasja, milles kahtlustatakse nelja teabeameti tööga seotud ametnikku ametiisiku poolt võõra vara omastamises suures ulatuses.

Esialgsetel andmetel võib kahju ulatuda mõnesaja tuhande euroni. Kahele kahtlustatavale on esitatud lisaks kahtlustus riigisaladuse ebaseaduslikus avalikustamises.

Teabeameti peadirektor Rainer Saksa sõnul on tegemist tõsise korruptsioonikahtlusega, mille osas pöördus teabeamet ise kaitsepolitseiameti poole. „See näitab, et meie kontrollimehhanismid tervikuna toimivad, kuid vajavad juhtunu valguses kindlasti täiendamist. Teabeamet on juba alustanud sisekontrollimehhanismide ja tööprotseduuride muutmisega.“