"Ma usun, et neid inimesi tööle võttes kaaluti nende senist elukäiku väga põhjalikult ja ma usun ka seda, et kõike vaadati kõike tervikuna - nende oskusi, vajalikku ettevalmistust ja seda, mida nad on senises elus saavutanud," ütles teabeameti peadirektor Rainer Saks "Aktuaalse kaamera" stuudios, vahendab ERR Uudised.

"Heale luurajale ei ole lubatud rohkem kui halvale. Ka hea luuraja peab täitma seadusi, siin meil ei ole võimalik teha mingisuguseid mööndusi, aga ma arvan, et inimfaktor on siin oluline, kvalifikatsioon on oluline ja ju siis ei peetud toona neid seni toime pandud asju märkimisväärseks. Ma arvan, et kehtivaid karistusi neil ei olnud ja seepärast ei kaalutud asja teistpidi, et neid mitte tööle võtta," jätkas ta.

Peale meeste tööle võtmist hoiti nende tegevusel silma peal ja selle tõttu jõutigi lõpuks sinnamaani, et prokuratuur algatas asja uurimise.Teabeameti neli töötajat vahistati kahtlustatuna suures ulatuses võõra vara omastamises, kahele neist on esitatud kahtlustus ka riigisaladuse ebaseaduslikus avaldamises.