Õhtulehes ilmus 1999. aastal lugu sellest, kuidas riigikogu riigikaitsekomisjon kutsus Krossi aru andma teabeametis olevast väidetavast eriüksusest, millest saadikud midagi varem kuulnud polnud.

Rühma asutamise eestvõitleja oli Õhtulehe andmetel Sergei Bõstrov, kes sai tuntuks 1999. aasta suvel Jõelähtme juhtumi järel laiali saadetud kaitseväe erigrupi SOG loomisega. SOG ehk spetsiaalsete operatsioonide grupp oli kaitseväe eriüksus, mis saadeti laiali, kui mitu selle liiget osales veriselt lõppenud katses röövida traktoriostjatelt 75 000 krooni.

Kross ütles täna Delfile, et ta käis tollal pidevalt riigikogus aru andmas, mis aga puudutas juttu teabeameti eriüksusest, siis aeti tema sõnul seal arvatavasti midagi sassi. Tema sõnul ei saaks ta midagi kommenteerida isegi siis, kui ta midagi teaks.

Ta rõhutas hoopis, et teabeameti otsus avalikustada taoline juhtum on Euroopa kontekstis üsna tähelepanuväärne. "Eestis on valitud see tee, et pigem sellistest õnnetutest juhtumitest räägitakse avatumalt kui Euroopas kombeks. Usun, et see on raske, aga kindlasti õige lähenemine," lausus Kross.

Kõige olulisem on tema sõnul kodanike usaldus riigi ja julgeolekuasutuste vastu. "See näitab, et süsteem tegelikult töötab, lõpuks on riigil ja asutustel sellest kasu," lausus Kross.