Meeleavaldajate hulgas oli umbes 200 000 SKM-i metallurgia-, energeetika- ja muude ettevõtete, Donetski jalgpalliklubi Šahtar, Ahmetovi heategevusliku fondi Rozvõtok Ukrajinõ ja grupi partnerettevõtete töötajat. Üritust nimega „Golos Donbassa“ toetasid kaevurid, masinaehitajad, arstid ja suuremate linnade kommunaalettevõtete töötajad, vahendab UNIAN.

Täpselt kell 12 kõlasid Donetski oblasti linnade kümnetes suuremates ettevõtetes vabrikuviled rahu toetuseks ja olukorra destabiliseerimise vastu regioonis. Vilet lasid metallurgiatehased, kaevandused ja soojuselektrijaamad. Aktsiooni toetasid ka kaubalaevad Mariupoli sadama reidil. Donetski ja teiste suuremate linnade keskustes sõitsid signaali andes sajad autod. Ühinesid ka kirikukellad.

Töökollektiivide esindajad läksid töökohtadele, kus toimusid lühikesed hoiatusstreigid.

Aktsiooni „Golos Donbassa“ peamised nõudmised on: ebaseaduslike relvaformeeringute relvitustamine, kõigi pantvangide viivitamatu vabastamine, transpordiinfrastruktuuri blokeerimise lõpetamine ja hõivatud administratiivhoonete vabastamine.

Kõiki poliitilisi vastasleere kutsuti üles viima oma erimeelsused tänavatelt üle ümarlaudade taha ja jõudma kokkuleppele Donbassi rahu ja Ukraina tuleviku nimel.