Nii spordiennustusportaali Paf kui Triobeti analüütikud ei pea kuigi tõenäoliseks, et mõni suurparteidest võiks Euroopa Parlamendi valimistel võtta kolm saadikukohta.

Pafi ennustusportaali juht Allar Levandi sõnul näitavad küsitlused ja prognoosid, et kaks suurparteid saavad Euroopa Parlamendis kaks kohta ning ülejäänud kahele kohale pretendeerivad teised kaks parteid ja üksikkandidaadina Indrek Tarand

„Väga tasavägine heitlus saab see olema,“ kommenteeris Levandi. „Kõigi nelja suurpartei nimekirjas on tugevad naiskandidaadid, kellest enim hääli koguvad tõenäoliselt Marju Lauristin ja Kaja Kallas,“ ütles Levandi. „Kristiina Ojulandile üksikkandidaadina ja Kadri Simsonile Keskerakonna nimekirjas koefitsiendid rõõmustavat lõpptulemust ei ennusta,“ sõnas ta.

Esimese päeva e-hääletuse kõrget aktiivsust kommenteerides sõnas Levandi, et seni antud 22 000 e-häält moodustavad siiski ligikaudu vaid 6% kõigist hääletajatest ning tõenäoliselt ei kujune osavõtt Euroopa Parlamendi valimistest kõrgemaks kui 2009. aastal, mil valimas käis 43,9% hääleõiguslikest kodanikest ehk kokku 397 tuhat inimest.