Europarlamenti kandideerijad on välja mõelnud erinevaid reklaamlauseid ning näiteks keskerakondlane Kadri Simson lubab tuua euroopalikud töökohad. Mida see euroopalik töökoht endast kujutab ja mis töö see on? Vanasti, sotsialismi ajal, ei öeldud ühegi töökoha kohta, et see on sotsialistlik töökoht.

Iga kandideerija võib valimisreklaamis kirjutada lubadustena igasuguseid lauseid, aga samas peaks ikka ka rahvale selgitama, et mida see või teine lause endast kujutab. Kas Kadri Simson ise ikka oskab selgitada või täpsustada oma lubadust euroopalike töökohtade kohta?

Euroopalik töökoht on uus mõiste ning otseselt ei ütle see rahvale midagi. Euroopa Liidus olles oleme me tahes-tahtmata eurooplased ning töökohti on erinevaid ja palju.

Paljud poliitikud lubavad luua uusi töökohti, aga samas ei oska nad selgitada, et kuidas see loomine käib. Töökohti loovad ikka ettevõtjad. Poliitikud ei loo rahvale mingeid töökohti. Nemad loovad ainult enestele uusi ministrikohti, et oleks kellelgi võimalus taas rahva kulul hästi elada.

Edaspidi võiksid poliitikud anda oma reklaamlausete kohta rahvale täpsemaid selgitusi, et valijad ei peaks mõistatama nende lausete tähendust. Mis on euroopalik töökoht ning kuidas saavad poliitikud luua rahvale uusi töökohti?

Kas keegi oskaks seda selgitada?