"Paraku on Eestis elavate eestlaste ja vene rahvusest inimeste vaated nii ajaloole kui ka sündmustele meil ja välismaal sageli väga erinevad. See ei tohiks tulla kellelegi enam üllatusena. Sellepärast on mõistlikum keskenduda mitte ajalootõlgenduste erinevustele, vaid otsida ühisosa," kommenteeris Toobal.

IRL soovib tema sõnul rahvastevahelisi vastuolusid rõhutada, lootes eestlastest valijaid Venemaaga ja venelastega hirmutades enda poolt hääletama panna. Seda on nad teinud viimased 20 aastat.

"Ajakirjanikke võiksid sellised valimistest-valimistesse korduvad avaldused muidugi juba haigutama panna, aga mingil põhjusel pööratakse IRL-i ja Reformierakonna negatiivsetele valimiskampaaniatele ebaproportsionaalselt palju tähelepanu, kuigi sellised räiged isiklikud rünnakud on väga teravas toonis hukka mõistnud ka valimiste valvurid," märkis Toobal.

Ta nimetas kahetsusväärseks, et ükski meediaväljaanne ei teinud märkamagi Keskerakonna sel nädalal alanud positiivset kampaaniat.

"Mis õpetab veel kord, et poliitikas läbi löömiseks tuleb ikka vastasele kõigest jõust virutada. Kui aga räägid asjadest, mis inimestele päriselt korda lähevad - nagu töökohad, palgad, väljaränne, maaelu jne - siis ei pane seda ükski ajakirjanik tähele," oli Toobal nukker.

"Stolitsa sulgemine suurendaks veelgi siinsete venelaste infosulgu ja see ei ole tark mõte," lisas Toobal.