Politsei oli Rautatientorilt Hakaniemisse kulgeva rongkäiku turvamiseks hoolsalt valmistunud - kohal olid nii politseibussid, ratsapolitseinikud kui ka märulipolitsei.

Helsingis viibiv Delfi fotograaf kirjeldas, et politseijõud jätsid tugeva mulje. Märulipolitseinikud jalutasid mõlemal pool inimgruppi rahulikult kaasa. Ees ja taga sõitsid mitmed politseibussid. "Iseenesest inimesed rongkäigus olid ka väga rahulikud, mitmed olid lastega."

Komissar Jari Taponeni sõnul olid anarhistid ametiühingute üritusega täpselt samaks ajaks kavandanud oma meeleavalduse.

Enne kella 11 oli Rautatientorile kogunenud vaid käputäis musta riietatud anarhiste, ent pisut hiljem oli neid seal juba mitusada, politsei andmeil olid neil kaasas lippudeks maskeeritud löögirelvad.

Märulipolitsei vastulöögi tulemusena võeti kinni mõned ägedalt meelestatud anarhistid. Pealtnägijate sõnul oli politsei sunnitud kasutama ka vägivalda. "Ohtlikud isikud võeti kinni ja nad lastakse pärast rongkäigu lõppu lahti," teatas politsei.

Yle Uutiste reporter kirjeldas, et anarhiste oli kohal umbes sada. Kohal oli ka kümneid märulipolitseinikke, kes piirasid anarhistid ümber. "Olukord oli päris ärev, kui politseikett ründas anarhiste."

Anarhistide rongkäik pääses siiski liikuma. Neil olid peas maskid ning käes mustad lipud. Plakatidel olid näiteks kirjad "Kapitalism viib rosinad mõdust".