Vene Föderatsioon varjab praegusel hetkel faktiliselt avalikult selliseid kurjategijaid nagu Janukovõtš, Pšonka, Zahhartšenko, tunnustamata nende süüd,“ ütles Mahnõtskõi UNIAN-i vahendusel.

„Vene Föderatsiooni peaprokurör Juri Tšaika teatas avalikult, et Venemaa neid välja ei anna. Ukrainaga teevad koostööd kõik riigid peale Venemaa. Viimastel operatiivsetel andmetel on ainuüksi Venemaale välja viidud vähemalt 32 miljardit USA dollarit,“ ütles Mahnõtskõi.

Mahnõtskõi sõnul on Ukraina abitaotlustele vastanud Austria, Liechtenstein ja Šveits.

Šveitsi andmetel oli 2012. aasta lõpus sealsete pankade arvetel kaks miljardit dollarit Ukraina päritolu raha. Mahnõtskõi sõnul ei saa see raha olla saadud seaduslikul teel või siis on seaduslikult saadud raha osa tähtsusetu.

Ukraina peaprokuratuur on alustanud mitmeid kriminaaljuurdlusi, et teha kindlaks riigi varade ebaseadusliku omastamise ja ebaseaduslike finantsoperatsioonide faktid.

Mahnõtskõi sõnul on arestitud kahtlusaluste – Viktor Janukovõtši, Andri Kljujevi, Oleksandr Janukovõtši, Mõkola Prõsažnjuki isiklik vara ja Ukrainas asuvad pangaarved.

Mahnõtskõi sõnul on kõige hirmsam, et välja viidud raha kasutatakse massiliste tapmiste ja separatismi finantseerimiseks.