„Me peame lahendama kolm strateegilist ülesannet: meie kohaloleku laiendamine madalatel Maad ümbritsevatel orbiitidel ja üleminek nende hõlvamiselt kasutamisele; Kuu ja seda ümbritseva ruumi hõlvamine koos sellele järgneva koloniseerimisega; Marsi ja teiste päikesesüsteemi objektide hõlvamise ettevalmistamine ja alustamine,“ kirjutab Rogozin Rossiiskaja Gazetas Grani.ru vahendusel.

Rogozini sõnul on Kuu kõige tähtsam objekt fundamentaalseteks teaduslikeks uuringuteks. Lisaks sellele on Kuu maavälise aine lähim allikas. Maa looduslik kaaslane võib saada ka tehnoloogiliste uuringute ja uue kosmosetehnika katsetamise platvormiks.

Perspektiivse ülesandena Kuu hõlvamise raamides nimetab Rogozin külastatava laboratooriumi rajamist Kuul.

Esimesi mehitatud maandumisi Kuul planeeritakse 2030. aastaks, pärast mida tuleb seal välja arendada külastatav baas. Pärast seda avaneb Rogozini sõnul võimalus lennata asteroididele ja Marsile.

Artikli alajaotuses pealkirjaga „Tähelend aatomimootori abil“ jutustab Rogozin, et Venemaa kosmoseagentuurile Roskosmos on koostöös Venemaa teaduste akadeemia ja riikliku korporatsiooniga Rosatom antud korraldus töötada välja ja formuleerida ettepanekud kaugkosmose uurimise rahvusliku projekti realiseerimise otstarbekuse kohta.

„Selle projekti realiseerimine on mõeldud selleks, et luua tingimused kvalitatiivseks hüppeks tehnoloogilise valmisoleku ülesannete lahendamises kosmoses asuvate loodusvarade, päikeseenergia ning Kuu, Marsi ja asteroidivöö ressursipotentsiaali hõlvamiseks. Selle rahvusliku projekti võtmetähtsusega arendamisvaldkonnad on tuumaenergeetiliste seadmete ja energia muundamise plasmatehnoloogiate loomine, biotehnoloogia, robottehnika ja uute materjalide arendamine,“ kirjutab Rogozin.

„Meie maa oli määratud saama suureks kosmoseriigiks alates meie riikluse sünnist. See on ette määratud vene rahva rahvusliku iseloomuga, kes on harjunud mõtlema globaalsetes kategooriates ja valmis ohverdama oma heaolu ideede eest. Vene kosmos pole mitte ainult selle koha püsiv määratlus maailmas, millist omab meie kosmonautika ning raketi- ja kosmosetööstus. Vene kosmos on meie rahva enesemääratlemise küsimus, see on vene maailma sünonüüm. Just seepärast ei saa Venemaa elada ilma kosmoseta, väljaspool kosmost, ei saa lämmatada oma unistusi tundmatu vallutamisest, mis ahvatlevad vene hinge,“ kuulutab Rogozin.