„Ametisse astunud valitsus planeerib pensione alandada ja seda varjatult. Kokku võetakse lapsi kasvatanud pensioniealistelt inimestelt ära 23 miljonit eurot täiendavat pensioniraha, mis on järgmise aasta eelarvesse juba sisse planeeritud. IRL on hoiatanud, et ametisse astunud ajutise valitsuse plaanid on ilma rahalise katteta ja nüüd me näeme, kelle arvelt puuduolev raha leitakse,“ rääkis Tsahkna.

„Tegu on lastega vanemate petmisega. Vanemapensioni seadus on vastu võetud juba 2012. aastal ning selle järgi tõuseb, lisaks tavalisele pensioni tõusule, lapsi kasvatanud vanema pension iga lapse pealt täiendavalt ligi 60 eurot aastas. Näiteks kaks last ülesse kasvatanud pensionär jääb aastas ilma pea 120 eurost,“ ütles Tsahkna.

Tsahkna sõnul on vastutustundetu võtta ära last kasvatanud inimeste oodatud pensionitõus selle tõttu, et koalitsioon andis selgelt rohkem lubadusi, kui riigieelarve võimaldab.

„Kuna vanemapensioni seadus on riigikogus juba vastu võetud, peab ajutine valitsus hakkama seda seadust muutma. IRL seisab sellele selgelt vastu ja pöördume peaministri poole, et lapsi kasvatanud vanemate väärtustamisele selga ei keerataks,“ selgitas Tsahkna.