Fraktsiooni esimees Lauri Laats tõi välja mitmed puudujäägid Savisaare töös ning kutsus kõiki volikogu liikmeid kohe andma allkirja sotsiaaldemokraatide umbusalduse avaldusele, mida kõik kohal viibivad volinikud ka tegid.

Peamised põhjused, mida sotsiaaldemokraadid jätkuvalt linnapeale ette heidavad, on haridusvaldkonna alarahastamine ja valikuline juhtimine, mille tõttu on Tallinna linnas puudu üle tuhande lasteaiakoha, arvukad kooli- ja lasteaiahooned lagunevad ning õpetajate töötasu ei vasta täispalgamäärale. Noorte spordi- ja huvihariduse rahastamise süstemaatiline vähendamine on märgatavalt kahandanud noorte arenguvõimalusi Tallinnas.

„Lisaks on Edgar Savisaar linnapeana käitunud ebaeetiliselt, kutsudes linna tulubaasi suurendamise eesmärgil üles inimesi registreerima tallinlaseks. Samal ajal ei ole aga suudetud tagada linnaelanike jaoks vajalikke teenuseid. Näiteks on jätkuvalt Tallinnas puudu üle tuhande lasteaiakoha. Samuti on lasteaiad olnud pikalt alarahastatud, mille tulemusena enamus lasteaia hooneid lagunevad,“ tõdes Laats.

Sotsiaaldemokraadid taunivad olukorda, kus enamik olulisi linnaelanike puudutavaid otsuseid tehakse parteihuvidest lähtuvalt ja viisil, mis ei sobi tänapäeva demokraatliku ühiskonda. Näiteks linnajuhtide palkade tõstmine, parkimistasude kõrgendamise arvelt Tallinna Televisiooni toetamine ning kohalike valimiste eel linna raha eest valimistel kandideerinud linnajuhtide reklaamimine.

"Loodetavasti on järgmisel korral ka Keskerakonna volinikud kohal. Me soovime nõnda tõsise teema osas laiemat arutelu kui seda oli eilne "opositsioonitund"," rõhutas Laats.