"Kutsume Türgit üles mitte astuma väljendusvabadust piiravaid samme ning tagama vaba juurdepääsu internetile kõigile, kuna väljendusvabadus on iga indiviidi põhiõigus ning demokraatliku ühiskonna nurgakivi. Vaba interneti eksisteerimine toetab nii sotsiaalmajanduslikku kui ka kultuurilist arengut riigis," lisas Lind.

Ministeeriumi esindaja sõnul on Eesti kui Internetivabaduse koalitsiooni (Freedom Online Coalition) ühe asutajaliikme ja eesistuja ning ÜRO inimõiguste nõukogu liikme jaoks väljendusvabadus virtuaalruumis inimõiguste lahutamatu osa, mille toetamine internetis on sama oluline kui kõik teised inimõiguste kaitse ja edendamisega seotud tegevused.

"Ühesugused õigused ja vabadused, sealhulgas väljendusvabadus, peavad kehtima nii avalikus kui virtuaalruumis," leiab Lind.

Türgis jõustus hiljuti Twitteri kasutamise keeld vaid tunde pärast seda, kui peaminister Recep Tayyip Erdoğan ähvardas selle mikrioblogiteenuse hävitada.

«Me hävitame Twitteri ja meile ei lähe korda, mida sellest rahvusvaheliselt arvatakse. Näitame, kui võimas on Türgi Vabariik,» sõnas alates 2003. aastast Türgi peaministriks olev Erdoğan.

Twitteri esindajate sõnul saavad türklased kehtestatud keelust üle astuda, kui saadavad kirjutatu Twitterisse mobiilisõnumina.