Vana-Merivälja tee nime hakkab kandma Merivälja tee lõik, mis jääb Ranna tee ja Viimsi tee vahele, teatas Raepress.

Pirita linnaosa valitsus tegi Tallinna Linnavalitsuse nimekomisjonile ettepaneku korrastada Merivälja tee aadresse ja muuta Merivälja tee leviala loogilisemaks. Merivälja tee praegune lõpuosa ei ole linnaruumis tajutav Merivälja tee osana ega eristu olemuselt teistest samas paiknevatest kõrvaltänavatest.

Merivälja tee lõpuosale uue nime valikul oli kaalumisel mitu nimevarianti. Jäädvustamaks asjaolu, et tegemist on kunagi olnud Merivälja teega, tehti tänava lõpuosale Vana-Merivälja tee nimeettepanek. Otsustusprotsessi kaasati ka Merivälja Aedlinna Selts, kes on Merivälja ajalugu põhjalikult uurinud ning väga huvitatud oma kogukonna arengutes kaasa rääkimisest.

Selts nõustus seisukohaga, et Merivälja tee lõpuosa ei ole linnaruumis tajutav Merivälja tee osana ning pidas Vana-Merivälja tee nime Merivälja tee lõpuosa nimena heaks lahenduseks.

Pirita Linnaosa Valitsus kooskõlastas nimekomisjoni taotluse 13. märtsil 2013.

Pärast Merivälja tee leviala muutmist ning Vana-Merivälja tee nime määramist muudetakse aadressid uue tänavanime kohasteks, asjassepuutuvaid maaomanikke on kavandatavast tänavanime ja aadresside muutmisest teavitatud.

Vastavalt Tallinna kohanimede määramise korrale on käesolevast kohanime määramise eelnõust teavitatud ka avalikkust. Eelteade kohanimede määramise kohta on edastatud 26. veebruaril 2014.