ERR-i uudisteportaali andmetel tunnistas 16-aastane Valeri end täielikult süüdi neiult ebaseaduslikus vabaduse võtmises, tema peksmises ja mõrvas.

Samas ei tunnistanud oma süüd neiult ebaseaduslikus vabaduse võtmises, tema peksmises, temaga sugukire vägivaldses rahuldamises, röövimises ja tema mõrvale kaasaaitamises süüdistatav Natalja Tštšerina (34), kes on Valeri õde.

Oma süüd eitas ka Tšitšerina elukaaslane Sulev Kets (51), keda süüdistatakse neiult ebaseaduslikus vabaduse võtmises, tema peksmises ja vägistamises.

Kohus uuris tänasel istungil kirjalikke tõendeid ja alustas süüdistatavate küsitlemist. Kuna kohtuprotsess on ohvri ja tema lähedaste eraelu kaitseks kinniseks kuulutatud, siis istungitel toimuva kohta avalikkusele infot ei anta.

Mullu 22. märtsil leiti Tamsalu terviserajalt surnuna 15-aastane Marily, tema mõrvas kahtlustatavad 15-aastane Valeri ja 33-aastane Natalja peeti samal päeval kinni. Juhtumis on ka kolmas kahtlusalune, Natalja 51-aastane elukaaslane Sulev, kes peeti kinni 26. märtsil. „Tema on saanud kahtlustuse seksuaalkuritegudes ja vabaduse võtmises,” on öelnud Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo.

Kahtlustuse järgi võtsid Valeri, Natalja ja Sulev 18. märtsi õhtul tüdrukult vabaduse ja hoidsid teda Tamsalus Koidu tänaval asuvas korteris kuni 21. märtsi õhtuni. „Esialgsetel andmetel tarvitati sel ajavahemikul ohvri suhtes nii vaimset, füüsilist kui ka seksuaalset vägivalda,” ütles Merilo, kelle sõnul võidi tüdruk tappa tema kallal toime pandud kuritegude varjamiseks.

Mõrvas süüdimõistmisel näeb karistusseadustik ette kaheksa- kuni 20-aastase või kuni eluaegse vangistuse. Alaealisena toimepandud mõrva eest näeb karistusseadustik ette maksmaalselt kuni 10-aastase vangistuse.