"Kõik käis väga kiiresti ja ega maskides meestelt midagi küsida ei saanud. Ka nad ise ei küsinud meilt midagi. Aga nad ei paistnud meid väga sallivat," kommenteeris mustades maskides üksuse tormijooksu pealtnäinud üks "Moskva" hotelli lobibaaris õlut rüüpavatest Briti ajakirjanikest Eesti Päevalehe arvamustoimetajale Priit Simsonile.

"Aga salvestatud materjal jäi kõik alles," rääkis britt. 

"Paar tundi pärast selge sihita haarangut oli hotellis normaalne olukord taastunud, restoranis kogus hoogu disko," kirjeldas Simson kummaliselt rahulikku olukorda hotellis.

Kohaliku politsei sõnul oli ootamatu haarangu näol tegu õppusega, teisalt on rahvusvaheline ajakirjandus nimetanud seda osana infosõjast – selgelt näidati, kui haavatav ja segane on kohapealne olukord. Need paar tosinat relvastatud anonüümset sõjaväelast jõudsid kõikide maailma uudistekanalite kaamerapilti.

Intsident algas ootamatult, mil referendumi eelõhtul sõitsid ilma numbrimärkideta, tumedate läbipaistmatute aknaklaasidega sõjaväemasinad hotelli ette.

Majja tunginud relvastatud mehed ei kandunud mingeid eraldusmärke ega riigitunnuseid - sarnaselt sõduritele, kes piiravad Ukraina sõjaväebaase Krimmis.

Vaata Reutersi fotosid:

Paar tundi pärast intsidenti oli olukord hotellis juba rahulik. Vaata Priit Simsoni fotosid kohapealt:

Olukord Simferoopoli hotellis "Moskva" paar tundi pärast maskides meeste jõudemonstratsiooni

Olukord Simferoopoli hotellis "Moskva" paar tundi pärast maskides meeste jõudemonstratsiooni

Olukord hotelis Moskva paar tundi pärast maskides meeste jõudemonstratsiooni