Viiendat päeva on käimas laiaulatuslikud otsingud õhus ja merel, et leida mingitki jälge kadunud Boeing 777-st ning lennuki saatuse kohta on avaldatud teineteisele vastukäivaid teateid, vahendab Reuters.

Malaisia ajaleht Berita Harian teatas teisipäeval õhujõudude ülemale Rodzali Daudile viidates, et lennuki asukoha tuvastas viimast korda sõjaväeradar Malaka väina põljapiiril laupäeval kell 2.40 kohaliku aja järgi. Lennuk oleks seega olnud sadu kilomeetreid kursist kõrvale kaldunud.

„Ma tahan teatada, et ma ei ole teinud ühtki sellist avaldust,“ ütles Rodzali kolmapäeval. Õhujõudude ülema sõnul kordas ta ainult seda, et sõjaväeradari andmed viitavad sellele, et lennuk võis tagasi pöörata.

Uurimisega kursis olev sõjaväeametnik ütles teisipäeval Reutersile, et lennuk tegi tagasipöörde läände pärast seda, kui side tsiviilvõimudega lõppes.

„Ta muutis kurssi pärast Kota Bharut ja laskus madalamale. Ta jõudis Malaka väina kohale,“ ütles ametnik.

Malaisia võimud on varem öelnud, et lend MH370 kadus kella 1.30 ajal umbes poolel teel Malaisia idaranniku linna Kota Bharu ja Lõuna-Vietnami vahel, umbes tund pärast Kuala Lumpurist õhku tõusmist.

Uurimisega kursis olev tsiviilallikas ütles aga, et väidetav tagasipööre on üks mitmest teooriast, mida kontrollitakse.

Kui lennuk tegi tagasipöörde, õõnestaks see teooriat, et tekkis äkiline katastroofiline mehaaniline rike, sest lennuk pidi lendama vähemalt 500 kilomeetrit pärast viimast kontakti lennujuhtidega.

Malaisia peaministri pressiesindaja teatas kolmapäeval, et sõjavägi ei ole teatanud tõenditest, mis näitaksid, et lennuk oleks uuesti ületanud Malaia poolsaare, et jõuda Malaka väina kohale.